pod_logo_png

                                       Nagelsvamp


Lunula laser behandling  är speciellt utvecklad  behandling av nagelsvamp. Den är snabbare och enklare än alla andra metoder, smärtfri och utan biverkningar. Dessutom slipper man tablettbehandling
Behandlingen börjar alltid med en bedömning samt en medicinsk fotvårdsbehandling där nagelslipning ingår. Därefter går det bra att genomföra första laserbehandlingen där båda fötter behandlas för att minimera risken vid svampsporer. Vid fotsvamp bör även denna åkomma adresseras, information om fotsvamp får du av mig, naglarna slipas vid behov. Laserbehandling planeras på plats men vanligast är 4 – 6 behandlingar och 8 i svårare fall. Tidsintervall är 1 gång i veckan under 1 månad. Efter en månad från den 4:e behandlingen görs en kontroll för att se om ytterligare behandling behövs. En laserbehandling tar 12 minuter per fot eller hand.
 Lunula Laser är en lågenergi laser med 2 strålarna som avger rent ljus i olika våglängder. De cirkulerar samtidigt över en hand eller fot. Effekten är att svamp blir avdödad och vävnader regenererar sig genom en fotokemisk-process i cellerna.
Det violetta ljuset (405 nm är nära det ultravioletta spektrumet) agerar antimikrobiell på ytan med nedbrytning av förekommande svamp.
Det djupgående röda ljuset (635 nm tillhör det infraröda spektrumet) ökar bl.a. blodgenomströmning, cellaktiviteten, bildning av kollagenbindväv, produktion av ATP, ökar den lokala koncentrationen av leukocyter, lymfocyter och andra makrofager, som ingår i det naturliga immunförsvaret, dämpar inflammation och bidrar därmed intensivt självläkningsprocessen av den skadade nageln och nagelbädden.
Fördelarna med lågeffekts laser blir då en smärtfri och mycket effektiv behandling av nagelsvamp.
Ytterligare så upplever många patienter en ökad blodgenomströmning i foten som i sin tur reducerar smärta i lederna, stimulerar huden och ger goda resultat på Diabetes-patienter samt Psoriasis. Nageln växer också ut snabbare.
Vi  behandla  inte gravida, patienter med överkänslighet mot ljus eller under pågående cancerbehandling.